Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir
Kamu ya da özel hastaneler sgk kapsamında hizmet vermektedir. Fakat sgk veya özel sağlık sigortası olan hastaların tedavi durumlarına göre karşılanmayan tedavi masrafları olabilmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortası hastanın bu ödenmeyen masraflarını kapsayan bir uygulamadır.
Yeni düzenleme ile sgk tarafından ödenmeyen, özel sağlık sigortasının kapsamına girmeyen sağlık giderleri de tamamlayıcı sağlık sigortası ile ödenebilecektir. Kamu ya da özel hastane fark etmeksizin işleme giren bu uygulama da, hastaların zor durumdaki dönemlerinde maddi problemleri düşünmeden tedavilerine son sürat devam etmelerini amaçlar.
Sağlık giderlerinin yüksek maliyetlerle sonuçlanmaması, önce sağlık ilkesiyle hareket edilmesi için, yürürlüğe giren bu uygulamaya hastalar kadar hastanelerde olumlu bakmaktadır. Masraflar yüzünden yarım kalan tedavi dönemi, çoğu kez zamanında uygulanmayan müdahale, hastalıkta ilerleme ve geç kalma yüzünden ölümle sonuçlanabilmekteyken tamamlayıcı sağlık sigortası en azından çıkabilecek masrafı düşünmeyi ortadan kaldırmıştır. Daha yüksek standartlarda sağlık hizmeti almak isteyen insanların sağlık giderlerinin karşılanmasını amaçlar.
Hizmet uygulamaya girdikten sonra, hastaların beyin olarak daha rahat bir döneme girecekleri, tedavide olumlu sonuçların artacağı hedeflenmektedir. Ciddi problemler dışında sgk nın kapsamına almadığı bazı hastalık giderlerinde, hastane masrafları kamu ve özel hastanelerde değişmekteyken, yeni uygulama ile bu kuralın değişmesi hedeflenmekte ayrım yapmadan her vatandaşa eşit muamele yapılması öngörülmektedir. Son yıllarda sağlıkla ilgili ciddi sorunların ortadan kaldırılması ve üstün standartlarda hizmet vermek için alınan kararlar olumlu sonuçlar doğurmuş vatandaşların mağduriyetleri giderilmiştir.
Gelişen teknoloji ile birlikte hastalara konulan tanı ve yapılan tetkiklerin kısa zamanda sonuç verebilmesine yönelik çalışmalar, sağlık bakanlığının en çok önemsediği konulardır. Tamamlayıcı sağlık sigortası alınan bu kararların uygulanması durumunda, daha kısa zamanda insanların hastalıklarında zaman kaybının önüne geçmeyi ve de biran önce sağlıklarına kavuşmasını hedefler.
Psikolojik olarak zarar gören beynin vücuttaki hastalık bölgesinin iyileşmesine engel olduğu düşünülürse, bu uygulamanın sağlıkta yeni bir reform kapsamında olduğu söylenebilir. Maddi açıdan durum ne olursa olsun sağlık giderlerinin masraf olarak insanlara sunulması, hayatının ne kadar ucuz ve değersiz olduğunun hissettirilmesi büyük bir yıkımdır.
Bir cevap yazın